schitterend appartement met lift en loggia op het zuiden 

Deze modelwoning is ontworpen door Villanova Architecten en is hoogwaardig afgewerkt en ingericht naar een ontwerp van interieurarchitect Diana van den Boomen, met prachtige eikenhouten visgraat vloer, gestucte wanden met eigentijdse design accenten van behang, een sfeervolle haard in de zithoek, een op maat gemaakte keuken en diverse kastenwanden. De stijlvolle badkamers zijn ontworpen met oog voor detail.

Het appartement heeft een zuidgeoriënteerde loggia. Een serre-achtige ruimte die schuilgaat achter een van de grote raampartijen in de zuidgevel. Een fijne beschutte plek zonder inkijk van boven, met genoeg ruimte voor een grote eettafel of een loungehoek.

Diamantfabriek

Van voormalige diamantslijperij tot een stijlvol multifunctioneel gebouw. Deze iconische blikvanger in De Pijp wordt getransformeerd tot bijzondere woon- en werkplek. Het oorspronkelijke gebouw uit 1907 is ontworpen door Gerrit van Arkel. Een architect die ook zijn handtekening zette onder het ontwerp van de vroegere Diamantbeurs op het Weesperplein. Ooit werd in de Diamantfabriek de grootste diamant ter wereld geslepen. Op de bel-etage en souterrain van de Diamantfabriek wordt circa 760 m² kantoorruimte alsmede circa 420 m² horecaruimte gerealiseerd.

De stoere en verfijnde loftwoningen van circa 155 tot 264 m² hebben tot circa 3.85 meter hoge plafonds en baden in daglicht door enorme, originele raampartijen aan beide zijden. De appartementen hebben een loggia of dakterras op het zuiden. De prachtige authentieke elementen geven de woningen een unieke sfeer die zich laat combineren met iedere interieurstijl.

Bij alle appartementen geeft de lift direct toegang tot de woning. De appartementen zijn afgewerkt met een eikenhouten vloer, gestucte en gesausde wanden en plafonds met mooie detaillering. De stijlvolle badkamers zijn ontworpen met oog voor detail. Twee modelwoningen zijn helemaal afgebouwd met een maatwerk keuken en inbouwkasten. Bij de andere appartementen is een stelpost voor een keuken inbegrepen bij de koopsom.

Het appartement

Op de eerste verdieping bevindt zich dit appartement van 174 m2 met een loggia op het zuiden. Het heeft een prachtige maatwerk keuken, een ruime living met een sfeervolle gashaard en inbouwkasten. Daarnaast drie slaapkamers en twee badkamers.

Locatie

De Diamantfabriek staat midden in De Pijp, met de Amstel om de hoek. Een van de meest levendige en gewilde buurten van Amsterdam. Met eigentijdse winkels, sfeervolle restaurants, gezellige koffietentjes en het groene Sarphatipark, maar ook dichtbij theater Carré. Een artistieke wijk die doet denken aan Quartier du Marais in Parijs. Ontwikkeld, hip, contrastrijk en sfeervol.

Voor het gebouw komt een nieuw autovrij plein.

Bereikbaarheid en parkeren

De Diamantfabriek is prima bereikbaar. De trein (Amstelstation), tram, bus en de metrohalte aan de Wibautstraat liggen op loop- of fietsafstand. Dankzij een eigen parkeerplaats is parkeren nooit een probleem. Bij het appartement is een parkeerplaats te koop. Koopsom vanaf € 65.000,-.

Erfpacht

De koopsom van de woning is inclusief erfpacht. De erfpacht is afgekocht tot 15 mei 2063.