Fantastisch tweelaags penthouse met hoogwaardige afwerking, op de vierde verdieping met dakterras.

Dit appartement is ontworpen door Villanova Architecten en is hoogwaardig afgewerkt en ingericht als modelwoning naar een ontwerp van interieurarchitect Diana van den Boomen, met prachtige eikenhouten visgraat vloer, gestucte wanden met eigentijdse design accenten van behang, een sfeervolle haard in de zithoek, op maat gemaakte keukens en diverse kastenwanden. De stijlvolle badkamers zijn ontworpen met oog voor detail.

Het penthouses heeft op de vierde verdieping een dakterras op het zuiden, over de volle breedte van het appartement. Het terras is afgewerkt met bankirai vloerdelen. Vanaf hier kijk je uit over de stad en zie je in de verte de skyline van Amsterdam.

Diamantfabriek
Van voormalige diamantslijperij tot een stijlvol multifunctioneel gebouw. Deze iconische blikvanger in De Pijp wordt getransformeerd tot bijzondere woon- en werkplek. Het oorspronkelijke gebouw uit 1907 is ontworpen door Gerrit van Arkel. Een architect die ook zijn handtekening zette onder het ontwerp van de vroegere Diamantbeurs op het Weesperplein. Ooit werd in de Diamantfabriek de grootste diamant ter wereld geslepen. Op de bel-etage en souterrain van de Diamantfabriek wordt circa 760 m² kantoorruimte alsmede circa 420 m² horecaruimte gerealiseerd.
De stoere en verfijnde loftwoningen van circa 155 tot 264 m² hebben tot circa 3.85 meter hoge plafonds en baden in daglicht door enorme, originele raampartijen aan beide zijden. De appartementen hebben een loggia of dakterras op het zuiden. De prachtige authentieke elementen geven de woningen een unieke sfeer die zich laat combineren met iedere interieurstijl.
Bij alle appartementen geeft de lift direct toegang tot de woning. De appartementen zijn afgewerkt met een eikenhouten vloer, gestucte en gesausde wanden en plafonds met mooie detaillering. De stijlvolle badkamers zijn ontworpen met oog voor detail. Twee modelwoningen zijn helemaal afgebouwd met een maatwerk keuken en inbouwkasten. Bij de andere appartementen is een stelpost voor een keuken inbegrepen bij de koopsom.

Penthouse
Op de derde en vierde verdieping is dit tweelaags appartement van circa 245m² met een dakterras van ruim 50 m². Dit appartement heeft op de derde verdieping een keuken, woonkamer, drie royale slaapkamers en twee badkamers. Via een interne trap bereikt u de vierde verdieping, met een multifunctionele ruimte van zo’n 74 m² met glas van vloer tot plafond met een prachtige maatwerk kitchenette. Deze ruimte grenst aan een heerlijk beschut dakterras op het zuiden van ruim 50 m² over de volle breedte van het appartement. Het penthouse beschikt over een open haard.

Locatie
De Diamantfabriek staat midden in De Pijp, met de Amstel om de hoek. Een van de meest levendige en gewilde buurten van Amsterdam. Met eigentijdse winkels, sfeervolle restaurants, gezellige koffietentjes en het groene Sarphatipark, maar ook dichtbij theater Carré. Een artistieke wijk die doet denken aan Quartier du Marais in Parijs. Ontwikkeld, hip, contrastrijk en sfeervol. Voor het gebouw komt een nieuw autovrij plein.

Bereikbaarheid en parkeren
De Diamantfabriek is prima bereikbaar. De trein (Amstelstation), tram, bus en de metrohalte aan de Wibautstraat liggen op loop- of fietsafstand.Dankzij een eigen parkeerplaats is parkeren nooit een probleem. Bij dit appartement zijn twee parkeerplaatsen te koop. Koopsom vanaf € 65.000,- per parkeerplaats.

Erfpacht
De koopsom van de woning is inclusief erfpacht. De erfpacht is afgekocht tot 15 mei 2063.