MONUMENTALE FAMILIEVILLA

Gelegen aan één van de mooiste straten van Amsterdam en direct aan het Vondelpark ligt deze monumentale half vrijstaande stadsvilla van ca. 350 m² met lift. De aangrenzende garage is binnendoor bereikbaar. Deze unieke villa heeft aan drie zijden een zonnige tuin en bovendien een groot dakterras met magnifiek uitzicht over het Vondelpark. De zes slaapkamers, vier badkamers en meerdere leefruimtes zijn verdeeld over vier verdiepingen.

Het gehele pand is in 2021 compleet gerenoveerd en voorzien van alle moderne vormen van comfort en luxe, waarbij gebruik is gemaakt van hoogwaardige materialen. Zo zijn de authentieke details verweven met het moderne leefcomfort en materiaalgebruik. Het pand staat op eigen grond, de perceelgrootte bedraagt 382 m².

L.P. Zocher, die ook het Vondelpark had getekend, maakte het oorspronkelijke ontwerp voor de villabuurt Willemspark, dit is nog steeds één van de meest voorname buurten van Amsterdam. Wie in het mooie Willemspark wilde bouwen en wonen – zoals een aantal grondleggers van het Vondelpark – moest aan strenge stedenbouwkundige en esthetische eisen voldoen. In 1899 maakte architect Theo Sanders het ontwerp voor ‘eene dubbele villa’ in de lommerrijke Van Eeghenstraat aan de rand van Vondelpark in de voorgeschreven ‘Willemspark-stijl’. Hij deed dat voor eigen rekening en risico. Eén van de villa’s werd zijn eigen woonhuis.

Klik hier voor de plattegrond

Zie ook devaneegh.nl