Riant herenhuis

Royaal 5-laags herenhuis gelegen aan de lommerrijke Van Eeghenstraat in het Museumkwartier. De woonoppervlakte bedraagt netto maar liefst 388m2, de bruto oppervlakte bedraagt ruim 452m2.De diepe en zonnige achtertuin meet een oppervlakte van circa 97m2 en ligt op het Zuiden.

Het pand verkeert bouwkundig in een goede staat van onderhoud en aan de binnenzijde zijn er veel originele stijlelementen gespaard gebleven, wat uniek te noemen is. Denk hierbij aan; glas in lood ramen, marmeren vloeren, hardstenen schouwen, lambrisering, architraven, en suite kasten, paneeldeuren en het trappenhuis met houten balustrade.

Locatie

De statige Van Eeghenstraat is zeker één van de mooiste locaties van Amsterdam-Zuid. Met het Vondelpark om de hoek zijn recreatie en ontspanning hier binnen handbereik. In de directe omgeving treft u diverse winkelstraten, zoals de Cornelis Schuytstraat, Beethovenstraat en de PC Hooftstraat, met een diversiteit aan mooie winkels, gezellige restaurants en koffietentjes. Bent u een liefhebber van kunst en cultuur dan kunt u hier uw hart ophalen want op loop afstand ligt het Concertgebouw, het Rijksmuseum en het Van Goghmuseum. De oude binnenstad ligt op wandelafstand en het openbaar vervoer naast de deur. Ook de diverse uitvalswegen liggen in de nabijheid net zoals (internationale) scholen en diverse sportfaciliteiten. Schiphol is binnen 20 minuten bereikbaar.

Tuinverdieping

Op de tuinverdieping bevindt zich thans de woonkeuken in landelijke stijl, aangrenzend ligt een tussenkamer met trap naar de beletage kamer en een badkamer, daarachter treft u een slaapkamer met directe uitloop naar de achtertuin.

Beletage

Op de beletage bevindt zich de met marmer geplaveide trap en hal met aan het eind een wc-ruimte en daarnaast een lichte woonkamer en suite met hoge plafonds, fraaie schouwen en ornamenten plafonds, en een werkkamer met zicht op de achtertuin.

Eerste verdieping

Aan de voorzijde bevindt zich een tweede woonkamer met breed front en prachtig uitzicht, daarachter ligt een ruime royale woonkeuken, welke van elkaar gescheiden zijn door authentieke en suitedeuren, met aangrenzend dakterras, hal en trappenhuis.

Tweede verdieping

Op de tweede verdieping zijn twee grote slaapkamers aanwezig met een tussengelegen badkamer en in het trappenhuis een separate wc-ruimte.

Derde verdieping

Deze verdieping heeft de indeling van een zelfstandig appartement, via het trappenhuis en hal bereikt u zowel de woonkamer/keuken, badkamer en ruime slaapkamer.

Kenmerken

– Woonoppervlakte netto 388 m2, NEN 2580
– Netto inhoud wonen 1229 m3
– Woonoppervlakte bruto 452 m2 NEN 2580
– Bruto inhoud wonen 1559m3
– Gelegen op eigen grond, dus geen erfpacht!
– Perceel oppervlakte 194 m²
– Elegante bouwstijl 1903
– Diepe achtertuin
– Dakterras eerste verdieping
– Oplevering in overleg
– Parkeren via vergunningstelsel
– WOZ waarde € 2.908.000,- peildatum 01-01-2020.