De Diamantfabriek

Van voormalige diamantslijperij tot een stijlvol multifunctioneel gebouw. Deze iconische blikvanger in het Asscherkwartier wordt getransformeerd tot bijzondere woon- en werkplek.

Op de bel-etage en het souterrain van De Diamantfabriek bevindt zich circa 425 m² kantoorruimte waarbij ook een authentieke portiersloge hoort van circa 25 m². De industriële kantoorruimte wordt in casco staat opgeleverd. De ruimte heeft ruim 4 meter hoge plafonds met grote raampartijen waardoor veel daglichttoetreding aanwezig is.

Ligging
De Diamantfabriek staat om de hoek bij de Amstel, in De Pijp. Deze artistieke en multiculturele wijk met leuke straatjes en spraakmakende restaurants, traiteurs, winkels en galeries doet denken aan Quartier du Marais in Parijs. Ontwikkeld, hip en sfeervol. De Amstel is een heerlijke plek om langs te fietsen, hardlopen of roeien.

Bereikbaarheid
De Diamantfabriek is prima bereikbaar met goede aansluiting op het knooppunt Amstel richting de A2 en A10. De nabijheid van diverse tram- en metrolijnen alsmede het Amstel Station zorgt voor een goede bereikbaarheid met het openbaar vervoer.

Oppervlakte
De totale oppervlakte bedraagt 448,23 m² v.v.o. en is als volgt verdeeld:

Souterrain: 89,38 m² v.v.o.;
Bel-etage: 302,51 m² v.v.o.;
Entresol: 31,37 m² v.v.o.;
Portiersloge: 24,97 m² v.v.o.

Parkeren
Er is één parkeerplaats gereserveerd in Parkeergarage Tolstraat vlakbij De Diamantfabriek.

Tevens is het mogelijk op de openbare weg te parkeren middels betaling of een vergunningensysteem. Informatie over voorwaarden en mogelijkheden voor verkrijging van een (bedrijfs-)vergunning en eventuele wachttijd is op te vragen via de gemeente Amsterdam.

Opleveringsniveau
De kantoorruimte wordt opgeleverd in huidige casco staat, onder andere voorzien van de navolgende aanwezige voorzieningen:

– Stijlvolle entree;
– Fraaie plafondhoogte van ca. 4 meter;
– Betonvloer met dekvloer;
– Monumentale gevelkozijnen voorzien van hoogwaardig drievoudig glas;
– Buitenzonwering.