Dit appartement is ontworpen door Villanova Architecten en is hoogwaardig afgewerkt naar een ontwerp van interieurarchitect Diana van den Boomen, met prachtige eikenhouten visgraat vloer, gestucte en wit gesausde wanden, een sfeervolle haard in de zithoek. De stijlvolle badkamers zijn ontworpen met oog voor detail. Bij dit appartement is een stelpost voor een keuken inbegrepen bij de koopsom.

Het appartement heeft een zuidgeoriënteerde loggia. Een serre-achtige ruimte die schuilgaat achter een van de grote raampartijen in de zuidgevel. Een fijne beschutte plek zonder inkijk van boven, met genoeg ruimte voor een grote eettafel of een loungehoek.

• type : D
• verdieping : 2
• woonoppervlakte : 164 m²
• aantal kamers : 4
• aantal badkamers : 2
• loggia : 15 m²
• berging souterrain : 9 m²

Diamantfabriek
Van voormalige diamantslijperij tot een stijlvol multifunctioneel gebouw. Deze iconische blikvanger in De Pijp wordt getransformeerd tot bijzondere woon- en werkplek. Het oorspronkelijke gebouw uit 1907 is ontworpen door Gerrit van Arkel. Een architect die ook zijn handtekening zette onder het ontwerp van de vroegere Diamantbeurs op het Weesperplein. Ooit werd in de Diamantfabriek de grootste diamant ter wereld geslepen. Op de bel-etage en souterrain van de Diamantfabriek wordt circa 760 m² kantoorruimte alsmede circa 420 m² horecaruimte gerealiseerd.
De stoere en verfijnde loftwoningen van circa 155 tot 264 m² hebben tot circa 3.85 meter hoge plafonds en baden in daglicht door enorme, originele raampartijen aan beide zijden. De appartementen hebben een loggia of dakterras op het zuiden. De prachtige authentieke elementen geven de woningen een unieke sfeer die zich laat combineren met iedere interieurstijl.
Bij alle appartementen geeft de lift direct toegang tot de woning. De appartementen zijn afgewerkt met een eikenhouten vloer, gestucte en gesausde wanden en plafonds met mooie detaillering. De stijlvolle badkamers zijn ontworpen met oog voor detail. Twee modelwoningen zijn helemaal afgebouwd met een maatwerk keuken en inbouwkasten. Bij de andere appartementen is een stelpost voor een keuken inbegrepen bij de koopsom.

Appartementen
Op de eerste en tweede verdieping bevinden zich ieder vier appartementen, van circa 155 tot 195 m² met loggia’s op het zuiden. De appartementen zijn royaal van opzet, met een ruime woonkamer, twee of drie slaapkamers en twee badkamers. De prachtige authentieke elementen geven deze woningen een unieke sfeer die zich laat combineren met iedere interieurstijl. De woningen hebben een sfeervolle gashaard in de living.

Penthouses
Op de derde en vierde verdieping tweelaagse penthouses van circa 245 tot 264 m² met een dakterras van ruim 50 m². Deze appartementen hebben op de derde verdieping een woonkamer, drie royale slaapkamers en twee badkamers. Via een interne trap bereikt u de vierde verdieping, met een multifunctionele ruimte van zo’n 74 m² met glas van vloer tot plafond met aansluitingen voor een tweede keuken. Deze ruimte grenst aan een heerlijk beschut dakterras op het zuiden van ruim 50 m² over de volle breedte van het appartement. De penthouses beschikken over een open haard.

Locatie
De Diamantfabriek staat midden in De Pijp, met de Amstel om de hoek. Een van de meest levendige en gewilde buurten van Amsterdam. Met eigentijdse winkels, sfeervolle restaurants, gezellige koffietentjes en het groene Sarphatipark, maar ook dichtbij theater Carré. Een artistieke wijk die doet denken aan Quartier du Marais in Parijs. Ontwikkeld, hip, contrastrijk en sfeervol.
Voor het gebouw komt een nieuw autovrij plein.

Bereikbaarheid en parkeren
De Diamantfabriek is prima bereikbaar. De trein (Amstelstation), tram, bus en de metrohalte aan de Wibautstraat liggen op loop- of fietsafstand. Met de auto is er een goede aansluiting op het knooppunt Amstel richting de A2 en A10. Dankzij een eigen parkeerplaats is parkeren nooit een probleem. Bij de appartementen zijn een of twee parkeerplaatsen te koop. Koopsom vanaf € 65.000,- De parkeerplaatsen zijn gereserveerd in de garage direct naast de Diamantfabriek. De ingang van de garage ligt in de Tolstraat, vlak naast de Diamanfabriek. De voetgangersuitgang van de garage ligt aan het Dora Tamanaplein, op zeer korte afstand van de beide entrees van woningen.

Erfpacht
De koopsom van de woning is inclusief erfpacht. De erfpacht is afgekocht tot 15 mei 2063